El Clot, Casal Popular del Cabanyal

Immagine di intestazione
Vedere video
 • Location C/ de la Mediterrània, 39, València, Espanya
Finanziato il 21 / 12 / 2023
Co-finanziato
Ottenuto
$ 15,113
Minimo
$ 8,686
Ottimo
$ 17,371
383 Co-finanziatori
Canale
 • Collaborando $ 11

  Totebag

  Totebag amb disseny del Casal Popular del Cabanyal "El Clot". Cost de l'enviament no inclòs. Punt de recollida en el Casal Popular del Cabanyal El Clot.

  > 46 Co-finanziatori
 • Collaborando $ 22

  Samarreta

  Samarreta curta color negre amb disseny del Casal Popular del Cabanyal "El Clot" per la part de darrere i logo per la part davantera a la zona del pit esquerra. Cost de l'enviament no inclòs. Punt de recollida en el Casal Popular del Cabanyal El Clot.

  > 84 Co-finanziatori
 • Collaborando $ 27

  Samarreta + Totebag

  Pack 1. Cost de l'enviament no inclòs. Punt de recollida en el Casal Popular del Cabanyal El Clot.

  > 68 Co-finanziatori
 • Collaborando $ 33

  Dessuadora

  Dessuadora llisa sense caputxa amb el logo del Casal Popular del Cabanyal "El Clot" per la part davantera al centre del pit. Cost de l'enviament no inclòs. Punt de recollida en el Casal Popular del Cabanyal El Clot.

  > 40 Co-finanziatori
 • Collaborando $ 33

  Paella en l'horta d'Alboraia + curs d'autocultiu d'hortalises

  Experiència a càrrec d'una companya agricultora de l'Horta d'Alboraia.

  > 09 Co-finanziatori
 • Collaborando $ 38

  Dessuadora + Totebag

  Pack 2. Cost de l'enviament no inclòs. Punt de recollida en el Casal Popular del Cabanyal El Clot.

  > 17 Co-finanziatori
 • Collaborando $ 49

  Samarreta + Dessuadora

  Pack 3. Cost de l'enviament no inclòs. Punt de recollida en el Casal Popular del Cabanyal El Clot.

  > 22 Co-finanziatori
 • Collaborando $ 60

  Samarreta + Dessuadora + Totebag

  Pack 4. Cost de l'enviament no inclòs. Punt de recollida en el Casal Popular del Cabanyal El Clot.

  > 41 Co-finanziatori
 • Collaborando $ 163

  Làmina personalitzada amb el disseny i logo del CPC "El Clot"

  Recompensa per a les mecenes més solidàries. Cost de l'enviament no inclòs. Punt de recollida en el Casal Popular del Cabanyal El Clot.

  > 08 Co-finanziatori

Su questo progetto

Espai Sota Control Popular del Cabanyal. Escola, gimnàs, xarxa d'aliments, cuina de barri i molt més per a la classe treballadora.

Bisogni Compito Minimo Ottimo
Vigues
Vigues noves de cement i de ferro per a part del sostre
$ 2,389
Sistema elèctric
Sistema elèctric nou per a tot el Casal (cablejat, caixes de suport, quadre de llum, bombetes, etc.)
$ 1,411
Mobiliari i electrodomèstics
Mobiliari i electrodomèstics per a la Cuina de Barri (pica, aixetes, nevera, forn, barra, etc.)
$ 1,629
Material d'obra
Material d'obra per lluir tota la façana
$ 434
Porta d'entrada
Una porta nova d'entrada al Casal
$ 1,629
Pintura
Pintura per pintar totes les parets externes i internes del Casal
$ 543
Neteja
Material de neteja
$ 109
Ferramenta
Lloguer de ferramentes necessàries
$ 543
Contractació d'obrers profesionals
Contractació d'obrers professionals per fer tots els recanvis de les vigues del sostre, per lluir totes les parets i per posar una porta nova en l'entrada del Casal
$ 4,343
Contractació d'arquitectes
Contractació d'arquitectes per dissenyar el projecte de reforma i presentar tota la documentació legal necessària a l'Ajuntament
$ 2,171
Taxes municipals
Pagament de les taxes municipals per tenir els permisos d'obra legalment necessaris
$ 2,171
Totale $ 8,686 $ 17,371
Imprescindibile
Aggiuntivo

Informazione generale

El Casal Popular del Cabanyal, un nou espai sota control popular de i per al barri del Cabanyal, el qual albergarà distintes estructures populars encaminades a donar suport i fer créixer una comunitat en lluita.
El CPC neix de la confluència de distints projectes i assemblees arrelades al barri, com son Cabanyal Horta, el Sindicat de Barri del Cabanyal i Acció Antifeixista de València. Aquest, però, neix amb vocació de ser un espai obert a la classe treballadora del barri. Un centre social obert al públic, totalment gratuït, i el qual ha de servir de plataforma per a donar impuls a les distintes iniciatives socials que es generen des del Cabanyal i que necessiten d’un espai físic com aquest.
El CPC és un espai transversal on la seua màxima és generar un lloc dinamitzador de relacions socials anticapitalistes, on el mínim comú denominador són els valors feministes, antiracistes, antifeixistes, ecologistes, solidaris i igualitaris. On el seu funcionament estarà basat en la plena autonomia, l’autoorganització, l’horitzontalitat, l’autogestió i el suport mutu entre les iguals. Entre la classe treballadora. Aquests són, doncs, els valors polítics que constitueixen el CPC. Un espai destinat a enfortir la transformació social i la lluita social per una societat sense classes. Des de baix i des de fora de les institucions.
La tríada del CPC

Degut a les condicions físiques de l’espai i a les iniciatives dutes a terme pels col·lectius impulsors, el CPC es distribuirà en tres àrees o espais diferenciats:

Gimnàs Popular del Cabanyal “l’Ancora”
Serà l’àrea dedicada a l’esport. En aquesta hi haurà un tatami permanentment muntat. Es realitzaran classes setmanals de defensa personal i distintes arts marcials destinades a distints nivells. Aquest tatami, alhora, podrà ser utilitzat per a qualsevol activitat esportiva que hi puga tenir cabuda per les seues característiques. Totes les activitats, a l’igual que la resta del CPC, seran gratuïtes i obertes a tot el veïnat interessat. Tanmateix, s’habilitarà un lloc on poder realitzar distints tipus d’entrenaments individuals o col·lectius amb maquinaria i eines diferents.

Escola Popular del Cabanyal “La Llavor”
L’EPC és un projecte que sorgeix al calor del Sindicat de Barri del Cabanyal on desenvolupar distintes ferramentes d’educació popular dirigides tant a la xicalla com a la resta de la classe treballadora. Un espai d’aprenentatge per a diferents edat, per a totes aquelles que no poden accedir a altres espais de formació o reforç. Una escola basada amb els valors comunitaris que caracteritzen el CPC.

Cuina de Barri + Xarxa d’Aliments del SBC.
Aquesta tercera àrea anirà destinada al menjador popular que defineix el projecte de Cuina de Barri impulsat per Cabanyal Horta amb la tecnologia de Foodtopia. Menjars populars a preus populars. Conjuntament, aquest espai albergarà la Xarxa d’Aliments del SBC, el qual s’autoorganitza i reparteix menjar a més de 40 famílies lligades al SBC.

Un espai obert al veïnat i als col·lectius del barri
El CPC serà, tanmateix, un espai obert a les distintes activitats dels col·lectius del barri que hi vullguen fer ús. L’espai de l’Escola Popular podrà ser utilitzat com a sala multi-usos on puguen desenvolupar-se distintes activitats puntuals com xerrades, formacions, presentacions, assemblees, tallers, etc.

Descrizione del progetto. Caratteristiche, punti di forza e peculiarità.

El Casal Popular del Cabanyal "El Clot" estarà dividit en tres espais: un gimnàs i zona d'esports, una cuina i zona de distribució d'aliments, i una escola i zona d'assemblees i actes formatius.
Amb tot, seràn aquests tres els eixos principals de les activitats quotidianes. A la vegada que servirà de seu per a distintes assemblees del barri del Cabanyal i de centre social per a realitzar activitats polítiques dels projectes participants.
Els objectius de la campanya del micromesenatge son acometre les obres necessàries en l'espai físic actual per poder engegar els projectes descrits. Concretament, necessitem renovar vigues (amb els conseqüents permisos administratius d'obres, i les seues corresponents taxes municipals), contractar obrers per fer obres majors, contractació d'arquitectes, renovació elèctrica, renovació dels banys, instal·lació d'una cuina, així com finançar tots els materials necessaris per a cada estructura popular (gimnàs, cuina, escolai xarxa d'aliments).

Motivazione e a chi si dirige il progetto

Per poder materialitzar totes les estructures populars descrites, necessitem d'un impúls econòmic. Necessitem que persones solidaries de tot arreu, col·lectius, organitzacions i simpatitzants; es solidaritzen amb aquesta causa. Això, pasa per que cuanta més gent i col·lectius possibles es convertiu en donants d'aquest projecte. Us necessitem a totes per poder seguir endavant!

Esperienza previa e team

Les assemblees que impulsem aquest centre social som:

 • CABANYAL HORTA: Cabanyal Horta busca conscienciar, educar i cuidar l'entorn fomentant el concepte de permacultura i agroecologia com un estil de vida alternatiu i sostenible per al barri. Projecte agroecològic per a la recuperació de l'espai públic en el barri del Cabanyal. Va sorgir l'any 2015 en el solar conegut com el Clot; una zona amb fort arrelament de població gitana. En aquest solar estaven les seves cases (fa gairebé més de 30 anys que van començar a derrocar-les per a assegurar-li el camí a Blasco Ibáñez, la gran avinguda a la mar) ara està ple de records i d'horts. Compaginem diferents activitats culturals amb la nostra tasca de neteja i condicionament del solar, del qual ja hem tret més de 12.000 quilos d'enderroc. A més participem activament en la comunitat educativa del barri oferint classes gratuïtes a diferents col·legis (més de 30 xiquets i xiquetes) de manera regular i inclosa en les seves hores lectives. En l'actualitat, al voltant de 25 jardiners urbans gaudeixen d'oci verd, experimenten i aprenen els processos de l'autocultiu. Des de la nostra experiència, podem demostrar els beneficis de la inclusió d'aquesta mena d'espais en els barris, no sols pels visibles efectes positius del contacte amb la terra en les persones, la millora en els hàbits de consum i en la salut dels individus que participen d'ell; sinó que, a més a més, contribueixen al seu torn a l'apoderament personal, creant un entorn digne que obre possibilitats a noves formes d'organització i d'autogestió. Aquest projecte veïnal pretén fer de la participació ciutadana un valor de futur, que mitjançant la recuperació d'espais vius, faci possible millorar la coexistència dels diferents estrats socials i sensibilitats que habiten aquí. Proposem un entorn on sigui possible assegurar les bases per a una transició cap a un món alternatiu on el comunitari no sigui solament un concepte. https://cabanyalhorta.wixsite.com/cabanyalhorta

 • SINDICAT DE BARRI DEL CABANYAL: El SBC naixem al setembre de 2015 com a Espai Veïnal del Cabanyal, passant tres anys radiografiant la gentrificació del Cabanyal i fent resistències a aquesta des de diferents fronts i pràctiques. Més tard, al 2018, comencem a treballar en el sindicalisme de barri, centrant-nos principalment en el moviment per l’habitatge i l’aturada de desnonaments i expulsions veïnals. Actualment, des de 2020, ja som el SBC i ens hem constituït com a una comunitat en lluita per defensar el barri de les agressions del capitalisme i construir un moviment de classe que apunte cap a la revolució social. Actualment hem aturat desenes de desnonaments, hem alliberat blocs d’habitatges i altres diversos habitatges de bancs i fons d’inversió per a destinar-los a les famílies del sindicat, he, fet campanyes i accions de pressió a bancs i fons d'inversió; així com formem part del Sindicat d'Habitatge de València. Tanmateix, duem a terme distints projectes d’estructures populars com la Xarxa d’Aliments i l’Escola Popular del Cabanyal. Fent una ullada a internet podràs veure distintes entrevistes i reportatges que hem realitzat així com un seguiment del nostre dia a dia en les nostres xarxes socials. Ens reunim tots els dimecres a les 18:00h en Cabanyal Horta, ara al CPC. Força Sindicat!

 • ACCIÓ ANTIFEIXISTA VALÈNCIA:
  Som el col·lectiu antifeixista de València. Des de fa anys hem desplegat multitiud d'accions encaminades a fer front al feixisme a la ciutat i al País Valencià. Des d'organitzar la manifestació antifeixista del 9 d'octubre, a nombroses accions, manifestacions i esdeveniments de qualsevol tipus contra totes les discriminacions que representa el feixisme en totes les seues vessants.
  Amb la nostra participació en el CPC el Clot, impulsarem, junta a més veïnes, el gimnàs popular l'Ancora.
  Visca València antifeixista!

 • I també veïnes, a títol individual, implicades en fer possible aquest espai.

2-327.png sense-titol-3.png eso.jpeg caba-horta-2.jpg

Impegno sociale

Sustainable Development Goals

 • No poverty

  Economic growth must be inclusive to provide sustainable jobs and promote equality.

 • Zero Hunger

  The food and agriculture sector offers key solutions for development, and is central for hunger and poverty eradication.

 • Good Health and Well-Being

  Ensuring healthy lives and promoting the well-being for all at all ages is essential to sustainable development.

 • Quality Education

  Obtaining a quality education is the foundation to improving people’s lives and sustainable development.

 • Gender Equality

  Gender equality is not only a fundamental human right, but a necessary foundation for a peaceful, prosperous and sustainable world.

 • Reduced Inequalities

  To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption