Fem créixer La Regadora, ciutat de les alternatives, en aquesta segona edició.
L’èxit i l’impacte de la primera edició és el que ens ha motivat a seguir caminant juntes sortejant les dificultats del context actual mundial, fins arribar a aquesta 2a edició el 2022. I de nou necessitem el suport i complicitat de persones i entitats compromeses per fer-la realitat.
La Regadora és una xarxa, un festival i un espai. És punta de llança per retrobar-nos, celebrar-nos i debatre’ns posant el present i futur de la transició ecosocial sobre la taula.
És un projecte impulsat per moltes i diverses entitats i organitzacions de la ciutat de Sabadell que des de la consciència climàtica ens fem nostre el lema “Canvia el sistema, no el clima”.
És un impuls, perquè la seva expressió més rellevant serà un moment per celebrar-nos durant 3 dies, el 16, 17 i 18 de setembre a Sabadell.
El programa d’enguany completa reflexions de l’edició passada i enceta nous paradigmes que van més enllà de la ciutat. Ponents com Hibai Arbide (periodista internacional) o Glòria Carrasco (ambientòloga i especialitzada en epidemiologia i salut pública) són alguns dels noms que tindrem presents a les taules rodones i xerrades. A part, i degut al gran èxit que va causar l’any passat, tornaran els espais de tallers infantils, parades per projectes locals i concerts de música durant tot el dia.
El repte d’aquest any amb la programació proposada és seguir activant canvis a favor d’un model de ciutat que respongui a les necessitats del planeta i de les persones, alhora que donem visibilitat a totes les opcions de consum, distribució, mobilitat, producció i un llarg etcètera que ja existeixen a la ciutat.
La Regadora és un impuls, perquè la seva expressió més rellevant serà un moment per celebrar-nos durant tres dies, al barri de la Creu Alta de Sabadell, el 16, 17 i 18 de setembre. És un espai que combina la visibilització de projectes econòmics i associatius que treballen, produeixen i distribueixen des de principis de la transició ecosocial, la democràcia i la perspectiva de gènere, on poder comprar-hi, fer-se’n soci/a,... És un espai de tallers i activitats culturals on les participants deixem de ser espectadores per ser actors i actrius del canvi.
És llavor, que germina i ha vingut per quedar-se com espai vital i que es segueix construïnt i ampliant amb cada edició. És a dir, és tan important l'esdeveniment com el camí per preparar-lo. És un segell de comerç amic i un mapa amb els comerços adherits.
És viver, perquè és on trobar, descobrir, contactar, amb alternatives de consum, treball, participació, i on comprar-hi els seus productes, és La Sàrria repartint a domicili els productes d' El Rodal que veus a la fira on, en comptes d’estands, hi ha accions, propostes, projectes; moviment.
És àgora, perquè és un espai de debat i confrontació d’idees, de coneixement, de projectes inspiradors. I un espai de trobada i intercanvi de pràctiques i idees entre entitats i projectes, tant en el seu procés com durant la jornada. És un espai reivindicatiu amb intervencions a l’espai públic.
Ésteler, perquè teixeix propostes i projectes. Perquè és una activitat concreta, té un resultat palpable. Però també perquè és un espai d’impuls i enxarxament d’un teixit social i econòmic conscient i compromès en la lluita contra el canvi climàtic, la justícia social i la democràcia econòmica. És una cançó, unes madrines i un manifest que anunciaran el dia i ens acompanyaran en aquest bonic procés.

Sortosament dins la diversitat d'entitats que impulsem La Regadora tenim talent, ganes i solidaritat per cobrir gran part de tasques derivades d'organitzar aquest gran esdeveniment però necessitem la vostra col·laboració com a voluntàries/activistes i per ajudar-nos a cobrir les següents despeses.
Per tal, d'arribar a totes vosaltres hem hagut i haurem de fer una despesa força gran en COMUNICACIÓ que detallem a continuació:
Disseny Cartell festival (físic + digital)
Disseny Merchandising
Disseny Pancarta
Senyalètica
Mapa / Flyer, triptic, Checklist
Impressió Cartell
Impressió Pancarta
Impressió Públicació breu
Vídeo promocional goteo i la Regadora
Campanya màrqueting online
Necessitem també recursos bàsics d'INFRAESTRUCTURA que veuràs detallats a la següent llista:
Equip de so escenari
Equip de so (amplis per tota la fira)
Equip d'streaming
Auriculars interns
Estem segures que omplireu de recursos i diners aquest Goteo perquè és un projecte brutal, però per animar-vos a fer-ho molta gent ens està ajudant aportant el seu granet de sorra com les companyes de Pol·len edicions i la Laia Dalmases que col·laboren en l’edició del llibre i les il·lustracions, o les diferents entitats de Sabadell que han donat material i productes per les cistelles com El Rodal o productores agroecològiques del Vallès. Tot i així, hem fet una petita inversió en les RECOMPENSES:
Impressió merchandising (samarretes, tote bag)
Impressió llibre
Fins aquí faríem realitat sí o sí La Regadora, però volem anar més enllà, volem reconèixer la feina de les persones que omplen de cultura l'esdeveniment, de les persones que hi aportaran coneixement, de les persones que han deixat hores i hores coordinant tot aquest show, per això us demanem que ens ajudeu a arribar a l'òptim i remunerem també el treball que hi ha al darrera de les ACTIVITATS:
Ponents
Tallers
Concerts
Assegurança
Reportatge fotogràfic o vídeo festival
Coordinació i producció

La Regadora és un procés, una xarxa i un altaveu, però és també un espai pel debat i l’impuls d’una transformació profunda. És per això que la Regadora quan mira cap enfora es planteja com un espai d’activitats de denúncia i reivindicació, de visibilització, divulgatives, d’intercooperació, culturals i lúdiques. I ho fa en dos tempos diferents. Des del seu llançament públic fins als dies presencials.
La Regadora veu de l’experiència del Festival Alternatiba de Baiona, i com ho fa aquest posem especial èmfasi en l’impacte i qualitat de la proposta, així com en el procés per construir-la!

El grup motor que formen La Regadora són el Teler Cooperatiu de Sabadell, L’Eixida SCCL, Productora SCCL, El Rodal SCCL i La Sàrria SCCL.
A més, el projecte compta amb la complicitat de més de 30 entitats col·laboradores de la ciutat: Associació HATIMU ("el teu cor"), Empordana't, MERCATROC, L'ORTIGA, Tracta'm, PuntdeMel, Som Confort Solar, SCCL, Institut de Jardineria i agricultura - Les Garberes, Fiare Banca Ètica - GIT Catalunya Transversal, Biopompas, Pol·len Edicions SCCL, Opcions de Consum Responsable, Viver Tres Turons, OXFAM INTERMÓN, CIPO SCCL, La Ruda amics de Can Deu per a l'agricultura ecològica, PEUS (Plataforma d'Entitats per un Urbanisme Sostenible), SOCSA, Filigrana Produccions, La Natural, ADENC (Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura), Massa Crítica, Comissió Consum KM 0, Associació Som Energia Sabadell, Les Jaimaless Clown, Chapter#2, Picarona Blog, Fridays for Future Sabadell, La Plataforma en defensa dels serveis públics, Supercoopera, Rebel·lió o extinció Sabadell, Societat Catalana de Salut Ambiental, Institut, Associació Cultural SOS Pallassos, Els Pallassos Perillassos, CIPO SCCL, Fiare Banca Ètica - GIT Catalunya Transversal, LaSala (Rialles, espectacles infantils i juvenils), Casal Independentista i Popular de Sabadell Can Capablanca, Lliga dels Drets dels Pobles, Comissió de Festes Populars de Sabadell i Bruixes del Nord.