Llavors jugant: espai infantil de joc i educació lliure

Alzira, Valencia, España
Finanziato il 07 / 06 / 2018
Co-finanziato
Ottenuto
€ 4.291
Minimo
€ 3.900
Ottimo
€ 4.900
71 Co-finanziatori
Collaborando € 10
AGRAÏMENT EN LA WEB + MARCAPÀGINES

Gràcies! El teu nom apareixerà en la nostra web i les xarxes socials, en companyia de tots i totes les mecenes. A més t'obsequiem amb un marcapàgines de "llavors jugant", per tal que ens recordes en les teues lectures.

> 04 Co-finanziatori
Collaborando € 20
Agraïment en la web + marcapàgines + FANZINE "SEMBRANT LLIBERTAT"

Moltes gràcies! A més de l'agraïment a la web i xarxes socials i el marcapàgines, et farem arribar la nostra primera edició del Fanzine "Sembrant llibertat". Esperem que t'agrade!

> 11 Co-finanziatori
Collaborando € 30
Agraïment en la web + marcapàgines + Fanzine + JOGUET RECICLAT DE MEMÒRIA

Estem molt agraïts! A més de l'agraïment a la web i xarxes socials, el marcapàgines i el Fanzine, fabricarem per a tu un joguet per treballar la memòria, fet amb taps de botelles i molt d'amor, recomanat a partir de 2-3 anys. (Fotografia del model a la galeria).

> 05 Co-finanziatori
Collaborando € 40
Agraïment en la web + marcapàgines + Fanzine + JOGUET RECICLAT D'ARENA

Estem molt requeteagraïts! A més de l'agraïment a la web i xarxes socials, el marcapàgines i el Fanzine, fabricarem per a tu un joguet per experimentar amb arena i aprendre a mesurar, fer transvases, etc. Apte entre 1-6 anys. (Fotografia del model a la galeria).

> 06 Co-finanziatori
Collaborando € 50
Agraïment en la web + marcapàgines + Fanzine + JOGUET RECICLAT DE MOTRICITAT FINA

Estem molt requetequeagraïts! A més de l'agraïment a la web i xarxes socials, el marcapàgines i el Fanzine, fabricarem per a tu un joguet fet amb un envàs reciclat per treballar la motricitat fina i els colors, recomanat per a 1-3 anys. (Fotografia del model a la galeria).

> 06 Co-finanziatori
Collaborando € 70
Agraïment en la web + marcapàgines + Fanzine + CURS INTENSIU “REGGIO EMILIA”

Mil gràcies! A més de l'agraïment en la web, el nostre marcapàgines i la primera edició del Fanzine, podràs asistir al primer curs intensiu que impartirà al nostre espai Cristina Cano (acompanyant de l'espai "El Jardí dels Somnis", psicomotrista relacional i terapeuta psicocorporal). Aquest es farà en un dia, encara per determinar, a finals de Juny.

> 01 Co-finanziatori
Collaborando € 100
Agraïment en la web + marcapàgines + Fanzine + JOGUET RECICLAT DE MEMÒRIA + JOGUET RECICLAT D'ARENA + JOGUET RECICLAT MOTRICITAT FINA

Estem molt requetequetequeagraïts! A més de l'agraïment en la web, el marcapàgines i la primera edició del nostre Fanzine, fabricarem per a tu els tres models de joguets reciclats que tenim: el de memòria, el d'arena i el de motricitat fina.

> 08 Co-finanziatori
Collaborando € 300
Agraïment en la web + marcapàgines + Fanzine + Joguet reciclat de memòria + Joguet reciclat d’arena + Joguet reciclat motricitat fina + RESERVA I INSCRIPCIÓ DE PLAÇA INFANTIL

Ja tens pràcticament clar que el teu fill/a formarà part de "llavors jugant" el pròxim mes de setembre? Doncs et reservem la plaça sense cap compromís fins a la data i formalitzarem la inscripció quan ens ho confirmes. A més de l'agraïment en la web i xarxes socials, el marcapàgines, el Fanzine i els tres models de joguets reciclats. INFINITES GRÀCIES!

> 03 Co-finanziatori

Su questo progetto

Adaptació i posada en marxa d'espai destinat a l'acompanyament respectuós de xiquets/es (3-6 anys), amb el joc com activitat principal
Compito Minimo Ottimo
Projecte d'Activitat i Llicència
Encomanda de projecte d'activitat a tècnic qualificat per a adequació de l'espai i posterior presentació en l'Ajuntament d'Alzira, per a la pertinent llicència d'activitat.
€ 600
Infrastruttura Minimo Ottimo
Adaptació de l'espai
Adaptació de les infraestructures del local al projecte d'activitat (bany, electricitat, rampa, fontaneria, extintor...).
€ 2.500
Materiale Minimo Ottimo
Mobiliari
Subministre de mobiliari adequat a l’espai infantil (estanteries, cadires, taules, paviment lleuger, etc.).
€ 800
Material didàctic
Subministre de joguets de construcció, material de psicomotricitat, puzles, contes i llibres, instruments musicals, material artístic, disfresses i material de joc simbòlic, etc.
€ 1.000
Totale € 3.900 € 4.900
Imprescindibile
Aggiuntivo

Informazione generale

Llavors. Totes les persones en tenim una dintre i perquè germine, en la infància, necessitem llibertat, temps i amor.

Som Joan, Virgínia i Olga i l'objectiu principal de «llavors jugant», el nostre projecte, és cuidar les ganes de viure i la felicitat dels xiquets i les xiquetes, protagonistes d'aquest espai infantil de joc i educació lliure. També volem que siga un espai de difusió d'aquesta manera de veure l'educació i la criança: tallers, xerrades i altres activitats socials i culturals relacionades amb la criança respectuosa, els drets de la infància i l'educació lliure, entre altres.

Per ara, disposem d'una casa llogada amb un espai diàfan i un jardí de dues fanecades, en una tranquil·la zona residencial d'Alzira (a més de molta il·lusió i un objectiu comú). El següent pas que volem donar, és el d'adaptar aquest espai a les necessitats del projecte: fer una adaptació del bany i de la instal·lació elèctrica, encarregar el projecte d'activitat i demanar la llicència municipal, així com finançar el mobiliari i material didàctic necessari. És per això que necessitem el teu suport i t'animem a aportar la teua llavor en aquest projecte.

Més informació sobre el projecte en la nostra web http://llavorsjugant.com.

Moltes gràcies!

Descrizione del progetto. Caratteristiche, punti di forza e peculiarità.

CARACTERÍSTIQUES DEL PROJECTE:

-Es barregen les edats, de 3 a 6 anys, aprenen a conviure totes juntes. El més important és que trien el seu propi camí i puguen decidir què volen fer amb el seu temps. El nostre compromís és proporcionar-los els recursos, l'atenció, la seguretat i estima necessàries per a satisfer la seua curiositat innata d’aprendre en eixe camí, on descobriran els seus somnis i vocacions.

-Confiem en l'autoregulació (W. Reich), l'autonomia i la presa de decisions pròpies, cada xiquet o xiqueta decideix quan, què i com vol aprendre, en un ambient que respecte els ritmes individuals i no force els aprenentatges ni els moviments (E. Pikler).

-El joc lliure és l'activitat més important en la infància, per tant, l'espai estarà organitzat per racons amb diferents materials de la vida quotidiana, joguets i recursos que permeten que els xiquets/es es senten lliures de pintar, saltar, tocar un instrument, etcètera, sense judicis, competicions ni pretensions (A.Stern).

-Promovem l'autoavaluació, especialment la del nostre acompanyament, en contraposició amb les qualificacions i la competitivitat.

-Volem proporcionar un ambient de convivència, respecte, diàleg i consens mitjançant l'assemblea. Prop de la natura i lluny de l'estrés i l'excés d'artificialitat (C. i R. Agazzi).

-Aquest és un espai inclusiu, que considera la diversitat una font de riquesa, on tots i totes tenen el seu lloc i alguna cosa per aportar a la resta. On no hi ha cabuda per a les opressions (P. Freire).

-La nostra visió de l'acompanyament està basada en l'autoritat natural (A.S Neill). Acompanyar significa mantenir-se al costat, observar, estant present amb tots els sentits, no forçar, reconéixer, oferir recursos als moments adequats, confiar, respectar els diferents ritmes i l'expressió de les emocions, evitant la culpabilitat. Els límits també són molt importants (R. Wild), però aquestos han de posar-se quan siguen necessaris per a ells i elles, no pensant en nosaltres.

-Pensem que la coordinació amb la família o figures afectives més properes al xiquet o xiqueta és fonamental per al seu benestar emocional, per tant, la comunicació i relació serà constant i permanent.

OBJECTIUS DEL PROJECTE:

-Crear un espai adequat a les necessitats cognitives, físiques, però sobretot emocionals, de xiquets i xiquetes de tres a sis anys, on puguen desenvolupar-se lliurement, aprendre, relacionar-se, descobrir-se, etc.

-Impulsar una educació en la qual els xiquets i xiquetes siguen els protagonistes dels seus aprenentatges i de les seues vides, preguen les seues pròpies decisions, respectuosa amb els diferents ritmes i personalitats, individualitzada, cooperativa i experimental.

-Donar opció a beques socials per tal d'intentar trencar amb l'elitisme que es crea, moltes vegades, en l'educació alternativa al nostre sistema educatiu.

-Promoure activitats i tallers socials, culturals i educatius a l'espai.

OBJECTIUS DE LA CAMPANYA:

-Adequació de l'espai: bany, instal·lació elèctrica, rampa, extintor, calefacció...

-Mobiliari: estanteries, cadires, taules, catifes, cortines, perxes, paviments...

-Material didàctic: joguets, material de psicomotricitat, instruments musicals, material de construcció, contes, jocs, disfresses, pintures i material artístic, projector audiovisual...

-Panells per a funcions artístiques i aïllament acústic.

-Projecte d'activitat i llicència municipal.

Motivazione e a chi si dirige il progetto

El projecte "llavors jugant" està dirigit especialment a famílies que tinguen fills i/o filles entre tres i sis anys i busquen un espai on l'acompanyament siga especialment respectuós amb el creixement personal i emocional. No obstant això, aquest espai també té l'objectiu d'impartir tallers, conferències i altres activitats socials, culturals i educatives, dirigides tant a xiquets i xiquetes de diverses edats, com persones adultes interessades en la transformació social a través de l'educació lliure, la criança respectuosa, etc.

Esperienza previa e team

Aquest projecte està impulsat principalment per Joan Carles Osca, Virgínia Garcés i Olga Carrascosa qui, inicialment, formaran l'equip d'acompanyament i gestió de l'espai. No obstant al projecte col·laboren de diverses maneres altres persones de l'àmbit educatiu, com Naira Riobó o Cristina Cano, entre altres. A més, aquest és un projecte que pertany a la xarxa d'educació lliure XELL.

La formació inicial de Joan va ser l'Arquitectura Tècnica i el seu ofici durant catorze anys la construcció. Quan va arribar la gran crisi econòmica, el documental "La Educación Prohibida" va marcar la seua vida per un nou camí. Va realitzar un curs de disseny d'espais educatius de pedagogies lliures i Permacultura a l'Argentina, un curs de Bioconstrucció i altre introductori de pedagogia Waldorf a Brasil i, posteriorment, pràctiques professionals. Joan no va deixar de formar-se de forma autodidacta sobre les alternatives a l'educació tradicional. Per últim, va realitzar un curs intensiu d'acompanyant en educació lliure a Cartagena, que pogué posar en pràctica en el seu voluntariat a l'espai "Petites Flames" de València.

Virgínia és Tècnica Superior i Mestra d'Educació Infantil, però quan va eixir de la Universitat, tenia clar que el seu camí no anava a continuar dintre del sistema educatiu actual, ja que, no creu que estiga adaptat a les necessitats de la infància. És per això que en lloc d'opositar, es va especialitzar en la Criança Ecològica i l'Educació lliure a l'ES.TE.R. A l'hora, va poder posar en pràctica tot el que anava aprenent, en un procés d'acompanyament d'una xiqueta durant un any i mig, així com en la col·laboració que va fer a l'espai d'educació lliure "Tierra de Colores".

Olga és Tècnica Superior en Integració Social i duu anys treballant amb la infància i persones amb diversitat funcional. Arran de realitzar pràctiques impartint tallers d’educació crítica en adolescents, va començar a qüestionar-se la institució educativa tradicional i a buscar noves formes d’educació. És així com va començar, i continua actuament, a formar-se de manera autodidacta en pedagogies alternatives. Va col·laborar com a acompanyant a l'Escola Activa de Granada i va realitzar una formació política per a l’acció social amb la infància i joventut a l’associació Dinamo, un curs sobre materials Montessori, una formació en Pedagogia de l’oprimit i un altra sobre el teatre com a eina de transformació social. Actualment treballa en l’Escola d’Educació Ambiental Mas de Noguera, però pròximament formarà part del nostre equip educatiu.

Els camins de Virgínia, Joan i Olga es van trobar i les seues il·lusions i objectius comuns han fet que la sinergia dibuixe aquest nou projecte que, per ara, disposa d'una casa llogada amb un terreny de dos fanecades de jardí i camp, amb tots els serveis de llum, aigua, desaigüe públic, enllumenat públic, en una zona residencial en Alzira.

Impegno sociale