Som un grup d'alumnes de 1r de Batxillerat tecnològic de l'Institut Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat.
Juntament amb la nostra professora de Tecnologia ens enfrontem al repte de dissenyar, construir, enlairar i recuperar una sonda que volem enviar a l'estratosfera al juny, impulsada per un globus ple d'heli i equipada amb sensors i càmeres per a monitorar certs paràmetres de l'atmosfera i del mateix funcionament de la sonda.
Les dades generades, enviades a terra per radiofreqüència, s'analitzaran i es compartiran a través de plataformes IoT.
Aquest projecte correspon al pilotatge de l'itinerari càpsules no orbitals del programa educatiu de l'estratègia NewSpace de Catalunya i l'estem documentant al web BellSpace.

Descrizione del progetto. Caratteristiche, punti di forza e peculiarità.
Aquest projecte complementa i enriqueix els aprenentatges de la resta de matèries de l'ìtinerari tecnològic del Batxillerat: intervenen diversos àmbits com la física, l’electrònica, la ciència de materials, la metrologia, la programació, les telecomunicacions, i el disseny 3D i fabricació digital. Els nostres objectius són:
- Enfrontar-nos a un projecte d'enginyeria real tot treballant en equip.
- Mesurar diferents paràmetres atmosfèrics i del funcionament de la sonda per analitzar-los posteriorment i prendre conclusions.
- Generar material visual (fotografies i vídeo) que permeti comprovar la curvatura de la Terra i el canvi de color de l'atmosfera.
- Compartir les nostres dades i conclusions amb la resta d'alumnat del nostre centre, especialment des de les matèries de l'àmbit STEAM. També amb tothom a qui pugui interessar, a través de xarxes socials i altres espais al núvol.
Necessitem la teva ajuda per retornar els diners que el nostre institut, públic, ens ha avançat per poder comprar els components bàsics de la sonda, i per fer front a les despeses que encara estan per arribar: el globus, el paracaigudes, el viatge i estada al lloc d'enlairament, a la plana de Lleida, ... Pots veure el pressupost detallat al nostre web.

Motivazione e a chi si dirige il progetto
Amb la difusió oberta del projecte, dels assoliments, els errors i les dificultats, volem servir de referència per demostrar que també nosaltres, estudiants de Batxillerat, podem contribuir al desenvolupament cientificotecnològic de la nostra societat, i que independentment del nostre origen i estatus socioeconòmic podem enfrontar-nos a reptes que inicialment semblen inassolibles (per manca de coneixements inicials i de diners) amb esforç, il·lusió i assessorament.
Esperienza previa e team
Som alumnes de 1r de Batxillerat Tecnològic, amb interessos diversos en els diferents àmbits que intervenen en el projecte.
Tothom està participant en tots els aspectes del projecte, però a poc a poc ens anem especialitzant:
Àlex. Inquiet i generador d'idees.
Brian. Creatiu i artista digital.
Daniel. Metòdic i acadèmic.
David. Portaveu i bon comunicador.
Jinkai. Afegeix seny i lògica.
Luis. Voluntariós i col·laboratiu.
Marcos. Polifacètic i responsable.
Raul. Difusió en xarxes socials.
Séfora. Voluntariosa i col·laborativa.
Carol. Professora de Tecnologia. Promotora i coordinadora del projecte.
