ECOSOLidaritza't!

Finanziato il 05 / 09 / 2013
Co-finanziato
Ottenuto
€ 6.709
Minimo
€ 4.955
Ottimo
€ 7.455
126 Co-finanziatori
 • Collaborando € 10

  Agraïment i reconeixement públic al web de Goteo

  Totes les persones, empreses i entitats que donin suport econòmic al projecte, apareixeran en el web de Goteo, on els hi agrairem la seva aportació

  > 19 Co-finanziatori
 • Collaborando € 25

  7 ecosols

  Els 7 ecosols poden ser en format físic (te'ls enviem per correu) o bé digital (t'obrim un moneder electrònic). En tots dos casos, et permeten participar en el Mercat Ecosol + Reconeixement i agraïment públic

  > 53 Co-finanziatori
 • Collaborando € 50

  Col·lecció bitllets d'ecosol 1ª edició de la Fira y 10 ecosols

  Una col·lecció de 4 bitllets d'ecosols que es van fer servir a la primera fira. La podràs recollir a la seu de la Xes (c/ Casp 43 de Barcelona) o bé te la podem enviar per correu + 10 ecosols que poden ser en format físic (te'ls enviem per correu) o bé digital (t'obrim un moneder electrònic). En tots dos casos, et permeten participar en el Mercat Ecosol + Reconeixement i agraïment públic

  > 27 Co-finanziatori
 • Collaborando € 100

  Col·lecció bitllets d'ecosol 1ª edició de la Fira y 30 ecosols

  Una col·lecció de 4 bitllets d'ecosols que es van fer servir a la primera fira. La podràs recollir a la seu de la Xes (c/ Casp 43 de Barcelona) o bé te la podem enviar per correu + 30 ecosols que poden ser en format físic (te'ls enviem per correu) o bé digital (t'obrim un moneder electrònic). En tots dos casos, et permeten participar en el Mercat Ecosol + Reconeixement i agraïment públic

  > 16 Co-finanziatori

Su questo progetto

Consolidem l'ecosol, la moneda alternativa de l'economia solidària de Catalunya

Bisogni Compito Minimo Ottimo
Gestió
Confeccionar un catàleg de productes i serveis bàsics per oferir dintre el Mercat Ecosol i elaborar una guia d'ús, matenir el web del Mercat Ecosol, i actualitzar i gestionar els saldos dels prosumidors i consumidors del Mercat Ecosol
€ 2.000
Promoció
Visitar 50 cooperatives i altres empreses i entitats de l'economia social i solidària i proposar-los que s'incorporin al Mercat Ecosol
€ 1.200
Comunicació
Editar i imprimir el catàleg de productes i serveis i la guia d'ús, i fer una minicampanya de premsa
€ 1.350
Campanya de crowdfunding
Comissió Goteo
€ 405
Dinamització del Mercat Ecosol
Promoure els intercanvis comercials entre els prosumidors del Mercat Ecosol, ajudant els socis menys actius a trobar ofertes o demandes que els siguin útils, i visitar proveïdors d'aquests prosumidors que encara no formin part del Mercat Ecosol perquè s'hi afegeixin
€ 500
Ampliació del Mercat Ecosol
Viositar 50 cooperatives i altres empreses de l'economia solidària més de les 50 inicials, per tal d'arribar al centenar de prosumidors.
€ 725
Vídeo i campanya de comunicació 2.0
Editar un vídeo explicatiu sobre el funcionament del Mercat Ecosol i fer una campanya de promoció i difusió per les xarxes socials
€ 1.000
Campanya de crowdfunding
Augment proporcional de la Comissió per a Goteo
€ 275
Totale € 4.955 € 7.455
Imprescindibile
Aggiuntivo

Informazione generale

A l'octubre del 2012, durant la primera edició de la Fira d'Economia Solidària, la Xarxa d'Economia Solidària vam engegar la creació d'una moneda alternativa a l'euro i pròpia de l'economia social i solidària catalana: l'ecosol.

Ara necessitem consolidar aquesta moneda i el mercat social i solidària que es genera al seu entorn: el Mercat Ecosol. Per això, necessitem ampliar la xarxa de productors de l’economia social i solidària (cooperatives, associacions, autònoms...) que junts ofereixin la majoria de productes que necessitem les empreses i entitats però també els consumidors individuals, i intercanviar-los entre nosaltres sense haver de dependre dels euros, sinó amb ecosols.

L’ecosol serveix per desenvolupar l’economia social i solidària, ja que no deixa escapar el poder adquisitiu fora d’aquesta. El seu objectiu últim és crear un mercat alternatiu al capitalista, regit per valors equitatius, democràtics, solidaris i sostenibles, a través de la generalització progressiva de l’ús de l’ecosol com a mitjà de pagament en totes les transaccions de l’economia social i solidària catalana.

Descrizione del progetto. Caratteristiche, punti di forza e peculiarità.

El Mercat Ecosol és una comunitat de crèdit mutu sense interès entre entitats, empreses, professionals i persones en general, de l’economia social i solidària de Catalunya, que utilitza la seva pròpia moneda electrònica, l’ecosol, com a mitjà de pagament complementari o substitutiu a l'euro.

L’ecosol es genera cada vegada que fem una transacció o operació de compravenda. Per exemple, una associació ven un producte a una cooperativa i no cobra en efectiu, sinó que, per un cantó, l’associació augmenta el seu saldo per comprar quan vulgui altres productes o serveis a qualsevol prosumidor del Mercat, i per l’altre la cooperativa contreu un deute que haurà de saldar venent a la resta de prosumidors sense cobrar-los tampoc en efectiu.

Cada prosumidor disposa d’un límit de crèdit per comprar dintre el Mercat; aquest límit fluctua en proporció del volum de vendes que faci dintre el mateix mercat; com més hi vengui més hi podrà comprar.

A més, les persones individuals també poden participar en el Mercat Ecosol com a consumidores responsables. Per fer-ho intercanvien euros a ecosols amb una bonificació (10 euros = 11 ecosols) i disposen d'un moneder electrònic per comprar béns i serveis dels prosumidors de l'economia solidària que formen part del Mercat Ecosol.

El format de l’ecosol és, bàsicament, el de moneda electrònica; només s’utilitzen els bitllets durant fires concretes, com ara les edicions de la Fira d’Economia Solidària, la propera de les quals tindrà lloc els dies 26 i 27 d'octubre al Recinte Fabra i Coats, de Barcelona.

Motivazione e a chi si dirige il progetto

L'euro s'ha convertit en una moneda escassa, privatitzada pel Banc Central Europeu i els bancs privats, i especulativa. Això arruïna les persones i les petites empreses.

Per fer front a aquesta situació, estan proliferant monedes alternatives o socials. Aquestes monedes, i l'ecosol també, parteixen d’una idea molt senzilla: si estem a l’atur i ens falten productes i serveis bàsics, no és perquè cadascú de nosaltres (persones i empreses) no tinguem capacitat de produir béns i serveis útils als altres, sinó perquè banquers i especuladors s’han quedat els paperets (bitllets) i els trossos de metall (monedes) que utilitzàvem per intercanviar (els euros). Per tant, si som capaços de reaccionar creant els nostres propis instruments d’intercanvi, cadascú obtindrà allò que necessita.

El Mercat Ecosol serà útil per a productors de l'economia social i solidària: cooperatives, autònoms, societats laborals, associacions i fundacions del camp social, i per persones individuals sensibles al consum responsable, les finances ètiques i el cooperativisme que vulguin consumir béns i serveis solidaris, fets sense explotació i sostenibles.

images-_5.jpeg

Obiettivi della campagna di crowdfunding

Els objectius del Mercat Ecosol són els següents:

a) Consolidar econòmicament els prosumidors de l’economia social i solidària, a través d’un augment de les vendes i la fidelització dels compradors.

b) Incentivar el consum responsable per satisfer les nostres necessitats com a organitzacions i com a persones, abastir-nos més de proveïdors del sector de l’economia social i solidària.

c) Reforçar les relacions comunitàries dintre el sector, millorant les relacions socials i comercials entre consumidors i prosumidors de l’economia social i solidària.

d) Convertir l’economia social i solidària catalana en un sector cada cop més autosuficient respecte a l’economia capitalista, amb una cadena d’aprovisionament tan completa com sigui possible dins el sector.

e) Afavorir l'economia real i de proximitat, la petita i mitjana empresa que aposta per una producció responsable i al servei de les persones, afavorir la sortida de la crisi en aquests sectors de l'economia catalana amb dificultats de finançament i de liquiditat.

f) Contribuir a gestar l’embrió a Catalunya d’una economia social i solidària alternativa a la capitalista, enxarxada econòmicament en un Mercat Social.

downloadedfile-_3.jpeg

Esperienza previa e team

Aquest 2013 fa deu anys que vam crear la Xarxa d'Economia Solidària (XES). Des d'aleshores hem engegat i consolidat multitud de projectes: el balanç social, les jornades d'economia solidària, un grup cooperatiu (Ecos), la Fira d'Economia Solidària...

La Comissió Mercat Ecosol, encarregada d'impulsar i consolidar el Mercat Ecosol, està formada per persones, la majoria de les quals, fa molts anys que estem dintre la XES i algunes, fins i tot, hem participat en la creació d'altres monedes socials d'abast local.

Impegno sociale