Parem l'ampliació del Port

Finanziato il 20 / 07 / 2024
Co-finanziato
Ottenuto
€ 25.042
Minimo
€ 10.725
Ottimo
€ 16.588
274 Co-finanziatori
Canale
 • Collaborando € 5

  La teua ajuda és fonamental!

  Aquesta aportació no té recompensa material. Tot i això, el valor d'una ciutadania organitzada és incalculable. Amb aquesta donació Hisenda et tornarà 4€ (persona física) o 1,75€ (empresa).

  Més informació sobre desgravacions ací!

  > 08 Co-finanziatori
 • Collaborando € 10

  La teua ajuda és fonamental!

  Aquesta aportació no té recompensa material. Tot i això, el valor d'una ciutadania organitzada és incalculable. Amb aquesta donació Hisenda et tornarà 8€ (persona física) o 3,5€ (empresa).

  Més informació sobre desgravacions ací!

  > 30 Co-finanziatori
 • Collaborando € 15

  La teua ajuda és fonamental!

  Aquesta aportació no té recompensa material. Tot i això, el valor d'una ciutadania organitzada és incalculable. Amb aquesta donació Hisenda et tornarà 12€ (persona física) o 5,25€ (empresa).

  Més informació sobre desgravacions ací!

  > 14 Co-finanziatori
 • Collaborando € 20

  La teua ajuda és fonamental!

  Aquesta aportació no té recompensa material. Tot i això, el valor d'una ciutadania organitzada és incalculable. Amb aquesta donació Hisenda et tornarà 16€ (persona física) o 7€ (empresa).

  Més informació sobre desgravacions ací!

  > 70 Co-finanziatori
 • Collaborando € 50

  La teua ajuda és fonamental!

  Aquesta aportació no té recompensa material. Tot i això, el valor d'una ciutadania organitzada és incalculable. Amb aquesta donació Hisenda et tornarà 40€ (persona física) o 17,5€ (empresa).

  Més informació sobre desgravacions ací!

  > 61 Co-finanziatori
 • Collaborando € 100

  La teua ajuda és fonamental!

  Aquesta aportació no té recompensa material. Tot i això, el valor d'una ciutadania organitzada és incalculable. Amb aquesta donació Hisenda et tornarà 80€ (persona física) o 35€ (empresa).

  Més informació sobre desgravacions ací!

  > 32 Co-finanziatori
 • Collaborando € 200

  La teua ajuda és fonamental!

  Aquesta aportació no té recompensa material. Tot i això, el valor d'una ciutadania organitzada és incalculable. Amb aquesta donació Hisenda et tornarà 137,5€ (persona física) o 70€ (empresa).

  Més informació sobre desgravacions ací!

  > 05 Co-finanziatori
 • Collaborando € 300

  La teua ajuda és fonamental!

  Aquesta aportació no té recompensa material. Tot i això, el valor d'una ciutadania organitzada és incalculable. Amb aquesta donació Hisenda et tornarà 172,5€ (persona física) o 105€ (empresa).

  Més informació sobre desgravacions ací!

  > 02 Co-finanziatori
 • Collaborando € 500

  La teua ajuda és fonamental!

  Aquesta aportació no té recompensa material. Tot i això, el valor d'una ciutadania organitzada és incalculable. Amb aquesta donació Hisenda et tornarà 242,5€ (persona física) o 175€ (empresa).

  Més informació sobre desgravacions ací!

  > 03 Co-finanziatori
 • Collaborando € 1.000

  La teua ajuda és fonamental!

  Aquesta aportació no té recompensa material. Tot i això, el valor d'una ciutadania organitzada és incalculable. Amb aquesta donació Hisenda et tornarà 417,5€ (persona física) o 350€ (empresa).

  Més informació sobre desgravacions ací!

  > 01 Co-finanziatori

Su questo progetto

Campanya ciutadana contra l’ampliació del Port de València.

Bisogni Compito Minimo Ottimo
Organització manifestació 2024
Organitzar manifestacions massives té el seu cost: material, humà i econòmic. Hem de sufragar el lloguer d'almenys una camioneta, equip de so, impressió de material gràfic per a difondre abans i durant la mani, fer publicitat en mitjans de comunicació i transport públic, etc.
€ 5.500
Lluita judicial
Mantindre la pressió judicial requereix tindre la capacitat de preparar recursos i presentar-los als tribunals corresponents. Actualment comptem amb la col•laboració desinteressada de juristes de molt bon nivell i experiència i ja tenim diversos fronts oberts. Volem defensar la nostra lluita per tots els motius i davant totes les instàncies processals, incloent els tribunals europeus. Això vol dir que, en un futur pròxim, haurem d'encetar noves demandes que suposaran ineludibles costos jurídics i processals.
€ 3.500
Estrategia comunicativa encara millor!
Si aconseguim superar el mínim, un dels fronts que volem continuar millorant és la nostra estratègia comunicativa. Amb aquest impuls addicional podrem preparar vídeos, augmentar la nostra publicitat a xarxes i mitjans de comunicació i enfortir l'equip de comunicació
€ 3.000
Bisogni Infrastruttura Minimo Ottimo
Millora de l'estrategia comunicativa
Hem de pujar al següent nivell la nostra estratègia comunicativa per fer que el nostre missatge arribe a més persones. Volem comptar amb dissenyadores i contractar publicitat a xarxes per millorar la difusió de les nostres activitats.
€ 1.000
Despeses bancàries i de gestió
La campanya de finançament ens suposa unes despeses de comissions aproximadament del 7% (tant de la pròpia plataforma Goteo, com de les entitats bancàries). Per obtindre un mínim de 10.000€, tindrem unes despeses de ≈725€ (≈643€ corresponents a la plataforma i ≈80€ corresponents a comissions bancaries).
€ 725
Activitats de conscienciació i acció política
Una de les nostres tasques fonamentals és difondre els impactes de l'ampliació del Port i implicar a la ciutadania activament. Per aconseguir-ho, hem de disposar dels fons suficients per organitzar activitats, preparar materials, desplaçar-nos, llogar espais i convidar ponents. Així mateix, hem de sufragar les despeses d'accions davant institucions estatals i europees que requerixen desplaçament, allotjament, manutenció i materials de difusió.
€ 2.500
Despeses bancàries i de gestió (2)
En superar el mínim i anar aproximant-nos a l'òptim, les despeses addicionals també creixen. Reservem aquesta quantitat per a fer front a les comissions addicionals. Així, per a obtindre uns 5.000€ addicionals, tindríem unes noves despeses de comissions de ≈ 362€, elevant el total a ≈1.080€.
€ 363
Totale € 10.725 € 16.588
Imprescindibile
Aggiuntivo

Informazione generale

En una societat democràtica, els projectes que afecten de manera directa a la nostra salut i territori, han de comptar amb l'opinió i acceptació de la ciutadania. La plataforma Comissió Ciutat-Port, integrada per quasi dues-centes entitats (ecologistes, associacions veïnals, organitzacions sindicals, ...) encapçala la lluita contra el projecte de l'Ampliació Nord del Port de València.

Aquest projecte, d'executar-se, posarà en risc la nostra salut, per l'augment de contaminació que representarà per a la ciutat; amenaçarà el fràgil ecosistema de l'Albufera; continuarà degradant les platges del Sud; i comportarà una nova destralada per a l'Horta. La defensa del territori i les persones que l'habiten és el nucli i la raó de ser de la campanya que promou la Comissió Ciutat-Port.

La nostra lluita, emmarcada en el context de la crisi climàtica i la defensa de la salut, la pau i la justícia, és plenament coherent amb l'evidència científica i les exigències de la ONU d'un nou model social, polític i econòmic al servei de les persones i el territori.

Aquesta és una campanya d'autodefensa de la ciutadania conscient front els interessos especulatius d'una minoria que mai mira pel bé comú. Reivindiquem un port acollidor: un mirador des d'on la ciutadania puga gaudir de la seua mar i, també, un refugi amable i solidari on puguen recalar les persones que fugen de violències i espolis.

Descrizione del progetto. Caratteristiche, punti di forza e peculiarità.

La Comissió Ciutat-Port és una plataforma plural que aglutina col·lectius de diferents àmbits i coordina la lluita ciutadana contra l’ampliació del Port de València. Mitjançant l’autofinançament i una organització horitzontal, la Comissió du més de 4 anys integrant de manera oberta multitud de veus crítiques contra aquesta agressió a la ciutat i l’àrea metropolitana de València.

Els nostres objectius són:
1. Paralitzar el projecte d'ampliació nord del Port.
2. Enderrocar el dic nord.
3. Reversió integral de la ZAL.

Els ports han de posar-se de manera real al servei de l'interés general, subvertint la situació actual, on aquestes infraestructures estan subordinades als interessos privats de les grans navilieres que fan lobby amb els poders públics.

Defensem que els ports es posicionen com a garants dels drets humans, la pau i la justícia i més en un moment en què la tragèdia de la immigració i les tensions bèl·liques, en particular al Mediterrani, estan a l'ordre del dia. Es compten per milers les persones abandonades en aigües internacionals que fugen de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa i quasi 30.000 persones han perdut la vida ofegades en intentar creuar el Mediterrani central des de 2014 fins hui.

artboard-42.png

Motivazione e a chi si dirige il progetto

Aquesta lluita naix de l’esperit transformador i decisiu que ha tingut la ciutadania al llarg de moltes dècades a la ciutat i l’àrea metropolitana de València. Convençuts que un projecte com aquest atempta contra els principis més elementals de precaució i protecció del medi ambient i la salut pública, la Comissió Ciutat-Port s’adreça a tota la ciutadania en aquesta lluita compartida per un món millor i per garantir la protecció dels nostres ecosistemes.

Ens trobem en un moment històric en què la crisi climàtica ja no és una possibilitat futura o indefinida; "el canvi climàtic ja és hui" i ens afecta i afectarà amb una virulència i conseqüències que encara no arribem a comprendre. En una situació com aquesta, no ens podem permetre, de cap de les maneres, nous projectes depredadors que destruïsquen el nostre territori. Per adaptar-nos al canvi climàtic, hem d’abandonar desficacis com aquest que hipotequen el futur de totes pel benefici d’uns pocs.

artboard-43.png

Esperienza previa e team

La Comissió Ciutat-Port està integrada per quasi 200 organitzacions de tot l’Estat i dinamitzada, de manera directa, per una desena d'aquests col·lectius i d'activistes a títol individual. Les organitzacions que formem la Comissió venim d'una llarga tradició activista en la defensa del territori i la lluita per la participació ciutadana en la presa de decisions que ens afecten a totes: El Saler per al poble; El llit del Túria és nostre i el volem verd; Salvem el Botànic; Salvem el Cabanyal; Recuperem la Punta, no a la ZAL.

Mitjançant recursos propis i les aportacions puntuals de persones properes a la nostra lluita, la Comissió du les reivindicacions de la ciutadania al carrer, els mitjans de comunicació i els tribunals. Ens organitzem mitjançant assemblees periòdiques i equips de treball en què repartim les diferents tasques que hem d’enfrontar. Comptem amb un equip interdisciplinari i transversal, amb perfils personals i professionals diversos, que enriqueixen la lluita des de perspectives plurals.

*(Acció Ecologista Agró, Associació de veins Grau-Port, Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, CGT País Valencià, Ecologistes en Acció València, Federació d’Ensenyament de CCOO País Valencià, Greenpeace València, Intersindical, Litoral per al poble, Per l’Horta, València Saludable.)

Impegno sociale

Sustainable Development Goals

 • Good Health and Well-Being

  Ensuring healthy lives and promoting the well-being for all at all ages is essential to sustainable development.

 • Affordable and Clean Energy

  Energy is central to nearly every major challenge and opportunity.

 • Decent Work and Economic Growth

  Sustainable economic growth will require societies to create the conditions that allow people to have quality jobs.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption

 • Climate Action

  Climate change is a global challenge that affects everyone, everywhere.

 • Life Below Water

  Careful management of this essential global resource is a key feature of a sustainable future.

 • Life On Land

  Sustainably manage forests, combat desertification, halt and reverse land degradation, halt biodiversity loss

 • Peace, Justice and Strong Institutions

  Access to justice for all, and building effective, accountable institutions at all levels.